Cugetari motivatoare

cugetari

A lucra sau da pentru altii poate fi sursa adevaratei bogatii si un garant al bucuriilor si implinirilor certe ale vietii, caci „Este mai ferice sa dai decat sa primesti.” (Sfantul Apostol Pavel). Dupa cum spune si Antoine de Saint-Exupery, „Cand te daruiesti, primesti mai mult decat dai. Caci nu erai nimic si incepi sa te implinesti.” Sau, dupa cum puncteaza John Maxwell, „Daca doresti sa realizezi putin, sacrificiul este mic. Dar daca vrei sa realizezi lucruri mari, fii gata sa sacrifici multe.”

Noi nu ne asteptam sa faceti sacrificii multe, pentru ca, dupa cum spunea Maica Tereza, multi dintre noi „Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte, cu multa dragoste”. Unii dintre noi, obositi si lipsiti de afectiune, poate ca fac (sau incearca sa intreprinda) ceva, dar nu o pot face cu dragoste. Acestora le daruim noi un gand plin de afectiune si o multumire pentru ce au facut, oricat de mic. Pentru ca, si daca nu sunt facute cu dragoste, „lucrurile marunte” devin foarte importante, daca ele schimba sau salveaza o viata. Si, decat sa ai dragoste, dar sa nu faci nimic, mai bine sa faci plictisit un bine mic, chiar pentru o persoana pe care o consideri nevrednica de iubit sau de pretuit, cum ar fi cazul celor cu boli mai grave si mai rare, afectiuni care ii pot transforma pe cei suferinzi in persoane mai putin atragatoare. Iar unul dintre lucrurile mici de care mentionam poate fi chiar virarea a 2% din impozitul pe venit sau orice altceva spune ratiunea si indeamna inima. Pentru a afla mai multe despre cat de mare poate fi efectul „lucrului mic” pe care vi-l solicitam, dati click aici si cititi, despre proiectele pe care, cu ajutorul oamenilor care vor sa schimbe vieti, vrem si credem ca putem sa le realizam.

Daca, atunci cand ati inceput sa cititi acest mesaj, viata parea mai goala, speram ca ea s-a mai incarcat si prin ce ati virat, mai mult, ati schimbat, oferind unor oameni, mai putin avantajati decat dv., sansa de a fi nu doar „o alta problema” (financiara, sociala si/sau medicala), ci persoane cu o viata cat mai apropiata de cea normala.

Recomandarile si intrebarile ni le puteti trimite la adresa contact@pro-serv.ro. Noi le asteptam cu drag!