Asociatia Pro S.E.R.V. a lansat site-ul autoimun.ro, destinat pacientilor cu boli autoimune

Braila, 23 mai 2016

COMUNICAT DE PRESA

Asociatia Pro S.E.R.V. a lansat site-ul autoimun.ro, destinat pacientilor cu boli autoimune

Asociatia Pro S.E.R.V. a lansat luni, 23 mai 2016, site-ul autoimun.ro, o publicatie online care asigura pacientilor cu boli autoimune un suport necesar pentru informare si comunicare.

In Romania, nu exista statistici referitoare la numarul total de pacienti autoimuni si nici disociate pe diversele afectiuni. Si, chiar daca ar exista, specialistii apreciaza ca numarul de pacienti nediagnosticati este mare, astfel incat cifra reala ar depasi statisticile, in cazul in care acestea ar exista. Decalajul, intre situatia reala si cea care ar putea fi centralizata pe baza documentelor medicale, este determinat de mai multi factori: caracterul disimulat al acestor afectiuni; lipsa informatiei sau a inspiratiei la personalul medical, absenta dialogului cu pacientul, a empatiei si a disponibilitatii unei abordari diferentiate; deficitul de resurse materiale si financiare in sistemul medical, pentru investigatiile care ar ajuta la stabilirea unui diagnostic clar. Atunci cand exista, nu rareori, diagnosticarile sunt oscilante, in functie de medicul consultat, rezultatele investigatiilor sau situatia clinica a pacientului. In fata unui diagnostic incert si a unei situatii impredictibile, bolnavul este confruntat astfel cu multa confuzie si chiar cu anxietate, iar lipsa timpului si a disponibilitatii medicilor de a discuta cu pacientii sporeste acest disconfort. Site-ul autoimun.ro va accesibiliza, pentru cat mai multi pacienti, real sau doar potential autoimuni, informatii posibil utile in dialogul cu medicii. Pentru ca site-ul autoimun.ro nu va inlocui medicul, ci doar va facilita accesul la informatii de natura sa ajute pacientii in comunicarea cu specialistii, astfel incat aceste afectiuni, chiar daca nu se vindeca, sa poata fi monitorizate si tratate corespunzator, pentru a evita agravarea si asigura chiar remisia.

La momentul actual, site-ul contine trei sectiuni: articole cu informatii medicale, experiente ale unor persoane care s-au confruntat cu afectiuni autoimune si un glosar de boli autoimune. Unele sectiuni sunt mai bogate in continut, altele intr-un stadiu incipient, dar toate urmeaza sa fie dezvoltate si perfectionate, incepand din acest an. In cursul anului 2016, vor debuta si activitatile de promovare si diseminare a informatiei de interes in acest domeniu, prin materiale printate, astfel incat plaja de beneficiari sa fie largita.

Pentru a continua si dezvolta proiectul autoimun.ro, Asociatia Pro S.E.R.V. (www.pro-serv.ro) propune sustinere prin resurse umane, materiale si financiare. Suportul poate fi acordat prin voluntariat, virand 2% din impozitul pe venit sau 20% din impozitul pe profit pentru Asociatia Pro S.E.R.V., prin donatii sau recomandand proiectul. Mai multe date despre modalitatile de sustinere a proiectului, pe site-ul www.autoimun.ro, in sectiunea Cum puteti sustine.

Pentru alte detalii, vizitati site-ul proiectului (www.autoimun.ro) sau al Asociatiei Pro S.E.R.V. (www.pro-serv.ro).

Despre Asociatia Pro S.E.R.V.

Asociatia Pro S.E.R.V. a fost infiintata din dorinta membrilor fondatori de a veni in intampinarea nevoilor sesizate la nivel individual si social, in diverse domenii ale vietii. Activitatea organizatiei se desfasoara pe trei axe fundamentale – sanitar, educational si social, dar si in alte directii ce pot asigura, pentru membrii societatii, suportul, refacerea si dezvoltarea in orice sfera a vietii.
Mai multe informatii despre asociatie si proiectele acesteia, pot fi obtinute vizitand pagina de web a organizatiei (www.pro-serv.ro) sau contactand reprezentantii asociatiei, prin intermediul datelor de contact afisate pe site.

Descarca: Comunicat cu diacritice

Descarca: Comunicat fara diacritice