Donatiile de azi care schimba Romania de maine

Braila, 12 decembrie 2013

COMUNICAT DE PRESA

DONATIILE DE AZI CARE SCHIMBA ROMANIA DE MAINE

Asociatia Pro S.E.R.V. a lansat, in perioada 20-24 noiembrie, la Targul International Gaudeamus Carte de invatatura, organizat la Pavilionul Central Romexpo, campania „O carte pentru o viata schimbata”. Campania face parte din proiectul Caritate prin carte, prin care este vizata cresterea accesului la educatie si cultura al persoanelor din categorii sociale dezavantajate, preponderent copii si tineri.

CE S-A COLECTAT:
In cadrul acestei campanii, pana acum, s-au strans peste 3.300 de carti si resurse educationale, in valoare de peste 27.500 de lei. Dintre acestea, aproximativ 2.900 bucati, in valoare de 26.000 lei, au fost oferite de edituri si aproximativ 400 bucati, in valoare de 1.800 lei, de catre persoane fizice. Din totalul donatiilor, aproximativ 1.000 bucati au fost colectate la Targul Gaudeamus Carte de invatatura, editia 2013, iar celelalte – pe alte canale.

BENEFICIARII:
Cartile si resursele educationale au fost directionate catre: patru unitati spitalicesti (Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului, Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic Bucuresti, Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”); o scoala pentru copii de etnie roma; o biblioteca scolara (colegiu) din mediul rural; doua centre si un serviciu de prevenire a abandonului scolar.
O parte dintre aceste resurse au fost donate cu suportul si pentru activitati desfasurate de alte ONG-uri in tipul de organizatii indicate.

MULTUMIRI pentru cei care ne-au sustinut:

&#8226 Material:
Edituri si publicatii din Romania: Editura Elicart, Editura Minerva, Editura Alias Publishing, Revista Flacara, Editura Cristimpuri, Editura Prut, Editura Tracus Arte, Editura Coresi, Editura Vellant, Editura Aramis, Editura Unicart.
Persoane fizice: Multumiri deosebite doamnei editor Ana Munteanu, care ne-a sustinut atat cu propriile donatii, cat si promovand proiectul.

&#8226 Cu resurse umane:
Multumim voluntarilor care ne-au sustinut, in aceasta campanie, direct sau indirect (ordinea este raportata la cronologia inscrierii in stagiul de voluntariat): Antonia Ciurea, Carmen Neagos, Alexandra Luiza Mircea, Sabina Negut, Roxana Popan, Diana Maftei, Corina Ioana Matlinschi, Ileana Raluca Constantin, Adrian Dusmanescu.

&#8226 Mediatic (gruparea s-a facut in functie de domeniu): comunicatedepresa.ro, port.ro, romanialibera.ro, dcnews.ro, stiri.com.ro, radiogrado.ro, nonguvernamental.org, casamea.ro, copilul.ro, clopotel.ro, e-profesori.ro, mamicamea.ro, talentedenazdravani.ro, cutiutafermecata.ro, 7p.ro, gradinitebucuresti.ro, ziarelive.ro, astazi.ro, actualitati.net, stiri-presa-online.ro, ziar.com.

&#8226 In alte modalitati: Institutii media si culturale – Biblioteca Nationala a Romaniei si Societatea Romana de Radiodifuziune.

EPILOG:
Proiectul continua, iar pentru rezultate mult mai bune, avem nevoie de mai multe parteneriate si de mai multi sustinatori, care, in mod cert, pot fi si dintre citititorii acestui raport. Si cine stie daca nu, in urma contributiilor de acest fel, nu s-ar ajunge la o Romanie de maine, in care nu aproape 40% dintre elevii romani au dificultati in a citi si intelege un text sau in a rezolva exercitii matematice de baza (situatia actuala), ci aproape 40% ar obtine performanta. O situatie ideala, dar un ideal poate deveni realitate, daca este asumat ca tinta si urmarit, apoi, prin activitate.