Ghidul 2% pentru persoane fizice: in beneficiul entitatilor non-profit / unitatilor de cult

Braila, 16 mai 2014

COMUNICAT DE PRESA

Ghidul 2% pentru persoane fizice: in beneficiul entitatilor non-profit / unitatilor de cult

Pentru a veni in ajutorul contribuabililor care doresc sa participe la dezvoltarea societatii civile, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit, Asociatia Pro S.E.R.V. a realizat si publicat pe site-ul organizatiei – www.pro-serv.roGhidul 2% pentru persoane fizice: in beneficiul entitatilor non-profit / unitatilor de cult.

Ghidul ofera persoanelor fizice informatii detaliate cu privire la modalitatile corecte de redirectionare, incepand cu procesul de selectie a organizatiei si continuand cu cele de completare, depunere si verificare. Lucrarea nu este un demers analitic integral original, ci unul didactic, care grupeaza si detaliaza informatiile bazate pe cerintele legale in vigoare, referitoare la modul de completare a documentelor de redirectionare – Cererea 230 privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pentru anul precedent si Declaratia 200 privind veniturile realizate din Romania in anul anterior. In conditiile in care ONG-urile nu intra intotdeauna in posesia sumelor redirectionate, iar acest esec se constituie, mai ales pentru organizatiile nonguvernamentale mici, intr-un deficit de finantare ce se reflecta in dinamica activitatii desfasurate, prin neinitierea, stagnarea sau abandonarea unor proiecte avute in obiectiv, ghidul publicat este unul oportun.

Ghidul poate fi accesat de pe site-ul Asociatiei Pro S.E.R.V. – www.pro-serv.ro – in format PDF, din sectiunea Media – Comunicate. Desi, scopul acestui ghid este acela de a facilita succesul redirectionarii pentru cat mai multi contribuabili si, astfel, dezvoltarea sectorului nonguvernamental din tara noastra, prin asigurarea suportului informational necesar, autorii nu isi asuma responsabilitatea pentru modalitatea in care cititorii vor completa documentele de redirectionare. Responsabilitatea informarii si completarii corecte si complete revine in exclusivitate contribuabilului.

Despre Asociatia Pro S.E.R.V.

Asociatia Pro S.E.R.V. a fost infiintata din dorinta membrilor fondatori de a veni in intampinarea nevoilor sesizate la nivel individual si social, in diverse domenii ale vietii. Activitatea organizatiei se desfasoara pe trei axe fundamentale – sanitar, educational si social, dar si in alte directii ce pot asigura, pentru membrii societatii, suportul, refacerea si dezvoltarea in orice sfera a vietii.

Mai multe informatii despre asociatie si proiectele acesteia, pot fi obtinute vizitand pagina de web a organizatiei (www.pro-serv.ro) sau contactand reprezentantii asociatiei prin intermediul datelor de contact afisate pe site.

Descarca: Comunicat cu diacritice

Descarca: Comunicat fara diacritice

Descarca: Ghidul 2% pentru persoane fizice: in beneficiul entitatilor non-profit / unitatilor de cult