Punguta cu 2% – Povestea unui mos, a unui cocos si a unui anonim generos

punguta

Povestea noastra este „traducerea” unei povesti clasice, in care apar un mos si un cocos, o baba avara si lacoma, un boier pantecos si rapace, dar si o punguta „pierduta” de un anonim generos.

Pentru ca am remarcat ca pe lumea aceasta exista multi „mosi” oropsiti, care au cerut in zadar oua de la babe fara inima, ne-am ales rolul de „cucosi” salvatori, care pleaca in lumea larga pentru a gasi si oferi cele necesare „mosilor”. Si, cine stie, poate in calatoria noastra vom gasi punguta cu 2%, cu acea suma destul de micuta pentru nevoile unui om aflat in impas, dar care, prin „intamplare”, se poate transforma, daca nu intr-o avere mare, ca in povestea clasica, intr-o mare ajutorare pentru cel aflat in stramtorare. O suma de care datatorul nu mai poate dispune, precum si cel care a lasat punga in drum, omul acela caritabil si bun, caruia nu ii stie nimeni de nume. Si care poate fi pusa la dispozitia unui om la anaghie, completand doar o foaie de hartie.

Fiecare alege ce poveste vrea sa scrie in dreptul sau: Povestea babei care nu da oua si a boierului hraparet ori Povestea generosului anonim, care ofera banii ce oricum nu ii mai apartin. Si, cu acesti 2%, scrieti si povestea noastra, in care puisorul care suntem acum, unul micut ca in felicitarile de Paste, pe care lumea le imparte, chiar poate deveni un „cucos frumos”, unul care sa aduca rod bogat, pentru orice „mos infometat”.