Doneaza 2%

la-suta

Aceasta donatie nu il costa nimic pe donator!

Despre 2%:

Prevederile Codului Fiscal permit ca fiecare contribuabil sa poata decide ce se va intampla cu 2% din impozitul sau pe venit, pentru anul precedent. Aceasta suma a fost deja retinuta si virata la bugetul de stat, contribuabilul nu mai este in posesia sa si nu o mai poate avea. In schimb, poate decide in sensul directionarii ei altundeva, respectiv catre o organizatie neguvernamentala, aleasa potrivit increderii si afinitatilor sale. In felul acesta, contribuabilul se poate implica in desfasurarea unor activitati non-profit si cu diverse beneficii sociale. Angajatorul poate oferi sugestii cu privire la virarea acestei sume, insa decizia este strict personala, nu implica angajatorul.

Cum se poate face acest lucru?

Daca in 2019 ati realizat venituri din salarii si sau pensii, completati si semnati Cererea 230 privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual pentru 2019. Daca doriti sa donati pentru Asociatia Pro S.E.R.V., puteti sa descarcati Cererea 230 privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual pentru 2019, formularul precompletat (completat cu datele noastre, urmand ca dumneavoastra sa completati numai datele personale – nume, CNP si adresa).

Daca in 2019 ati realizat venituri din alte surse (chirii, activitati independente, drepturi autor, alte tipuri de activitati), completati si semnati Delaratia unica, pe care o gasiti pe site-ul ANAF.

Pentru depunerea formularului aveti urmatoarele variante:
– Descarcati formularul, il tipariti la imprimanta, il completati cu datele dumneavoastra, il semnati si il trimiteti prin scrisoare recomandata si cu confirmare de primire catre sediul unitatii fiscale de care apartineti cu adresa de domiciliu. Confirmarea de primire, pe care trebuie sa o primiti inapoi, este documentul care atesta ca ati depus declaratia.
– Descarcati formularul, il tipariti la imprimanta in doua exemplare, il completati cu datele dumneavoastra, le semnati si mergeti cu ele la registratura unitatii fiscale de care apartineti cu adresa de domiciliu. Unul din exemplare il veti primi inapoi cu numar de inregistrare.
Daca depuneti la registratura unitatii fiscale pentru mai multe persoane, pe formularele celorlalte persoane va trebui sa completati datele dumneavoastra la capitolul III. Date de identificare a imputernicitului.
– Daca doriti sa depuneti formularul online, pe site-ul ANAF in sectiunea Spatiul Privat Virtual, descarcati formularul 230, il completati cu datele dumneavoastra, cu datele asociatiei (pe care le gasiti mai jos) si il semnati cu semnatura electronica.

Ne puteti oferi ajutorul dv. in activitatile noastre, atat prin deciziile si actiunile dv., in sensul virarii celor 2% din impozitul pe venit, cat si recomandand altor persoane sa o faca.

Cum vor fi investiti cei 2% de catre Asociatia Pro S.E.R.V.?

Cei 2% vor fi investiti prioritar in:
– sustinerea unor activitati educationale cu persoane din categorii sociale dezavantajate;
– activitati de interes medical pentru grupurile vizate, in mod deosebit pentru cei afectati de boli autoimune;
– activitati de asistenta pentru persoane cu dizabilitati si alte persoane defavorizate.

Termenul limita de depunere a declaratiilor este 25 mai 2020.

Datele de identificare ale Asociatiei Pro S.E.R.V., sunt:
Denumire entitate non profit: Asociatia Pro S.E.R.V.
Cod de identificare fiscala: 31536530
Cont bancar (IBAN): RO43 BACX 0000 0008 7564 9001

 

Descarca Cererea 230 privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual pentru 2019:
Cererea 230 privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual pentru 2019