Doneaza 2%

la-suta

Aceasta donatie nu il costa nimic pe donator!

Despre 2%:

Prevederile Codului Fiscal permit ca fiecare contribuabil sa poata decide ce se va intampla cu 2% din impozitul sau pe venit, pentru anul precedent. Aceasta suma a fost deja retinuta si virata la bugetul de stat, contribuabilul nu mai este in posesia sa si nu o mai poate avea. In schimb, poate decide in sensul directionarii ei altundeva, respectiv catre o organizatie neguvernamentala, aleasa potrivit increderii si afinitatilor sale. In felul acesta, contribuabilul se poate implica in desfasurarea unor activitati non-profit si cu diverse beneficii sociale. Angajatorul poate oferi sugestii cu privire la virarea acestei sume, insa decizia este strict personala, nu implica angajatorul.

Cum se poate face acest lucru?

Daca in 2017 ati realizat venituri din salarii, completati si semnati Cererea 230 privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pentru 2017. Daca doriti sa donati pentru Asociatia Pro S.E.R.V., puteti sa descarcati Cererea 230 privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pentru 2017, formularul precompletat (completat cu datele noastre, urmand sa completati numai datele care va vizeaza pe dv.).

Daca in 2017 ati realizat venituri din alte surse (chirii, activitati independente, drepturi autor, alte tipuri de activitati), completati si semnati Delaratia unica, pe care o gasiti pe site-ul ANAF.

Formularul salvat de pe site-ul nostru se tipareste in doua exemplare si se completeaza. Dupa completatare, un exemplar se depune direct la registratura administratiei financiare de care apartineti sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire catre administratia financiara de care apartineti, celalalt exemplar ramanand la dumneavoastra.

Daca depuneti declaratiile dumneavoastra online, cu semnatura electronica si doriti sa sustineti organizatia noastra, puteti folosi datele de mai jos pentru completarea rubricii 2% din formular.

Ne puteti oferi ajutorul dv. in activitatile noastre, atat prin deciziile si actiunile dv., in sensul virarii celor 2% din impozitul pe venit, cat si recomandand altor persoane sa o faca.

Cum vor fi investiti cei 2% de catre Asociatia Pro S.E.R.V.?

Cei 2% vor fi investiti prioritar in:
– sustinerea unor activitati educationale cu persoane din categorii sociale dezavantajate;
– activitati de interes medical pentru grupurile vizate, in mod deosebit pentru cei afectati de boli autoimune;
– activitati de asistenta pentru persoane cu dizabilitati si alte persoane defavorizate.

Termenul limita de depunere a declaratiilor este 25 mai 2018.

Datele de identificare ale Asociatiei Pro S.E.R.V., sunt:
Denumire entitate non profit: Asociatia Pro S.E.R.V.
Cod de identificare fiscala: 31536530
Cont bancar (IBAN): RO43 BACX 0000 0008 7564 9001

 

Descarca Cererea 230 privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pentru 2017:
Cererea 230 privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pentru 2017