Asociația Pro S.E.R.V. a lansat site-ul autoImun.ro, destinat pacienților cu boli autoimune

Brăila, 23 mai 2016

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociația Pro S.E.R.V. a lansat site-ul autoImun.ro, destinat pacienților cu boli autoimune

Asociația Pro S.E.R.V. a lansat luni, 23 mai 2016, site-ul autoImun.ro, o publicație online care asigură pacienților cu boli autoimune un suport necesar pentru informare și comunicare.

În România, nu există statistici referitoare la numărul total de pacienți autoimuni și nici disociate pe diversele afecțiuni. Și, chiar dacă ar exista, specialiștii apreciază că numărul de pacienți nediagnosticați este mare, astfel încât cifra reală ar depăși statisticile, în cazul în care acestea ar exista. Decalajul, între situația reală și cea care ar putea fi centralizată pe baza documentelor medicale, este determinat de mai mulți factori: caracterul disimulat al acestor afecțiuni; lipsa informației sau a inspirației la personalul medical, absența dialogului cu pacientul, a empatiei și a disponibilității unei abordări diferențiate; deficitul de resurse materiale și financiare în sistemul medical, pentru investigațiile care ar ajuta la stabilirea unui diagnostic clar. Atunci când există, nu rareori, diagnosticările sunt oscilante, în funcție de medicul consultat, rezultatele investigațiilor sau situația clinică a pacientului. În fața unui diagnostic incert și a unei situații impredictibile, bolnavul este confruntat astfel cu multă confuzie și chiar cu anxietate, iar lipsa timpului și a disponibilității medicilor de a discuta cu pacienții sporește acest disconfort. Site-ul autoImun.ro va accesibiliza, pentru cât mai mulți pacienți, real sau doar potențial autoimuni, informații posibil utile în dialogul cu medicii. Pentru că site-ul autoImun.ro nu va înlocui medicul, ci doar va facilita accesul la informații de natură să ajute pacienții în comunicarea cu specialiștii, astfel încât aceste afecțiuni, chiar dacă nu se vindecă, să poată fi monitorizate și tratate corespunzător, pentru a evita agravarea și asigura chiar remisia.

La momentul actual, site-ul conține trei secțiuni: articole cu informații medicale, experiențe ale unor persoane care s-au confruntat cu afecțiuni autoimune și un glosar de boli autoimune. Unele secțiuni sunt mai bogate în conținut, altele într-un stadiu incipient, dar toate urmează să fie dezvoltate și perfecționate, începând din acest an. În cursul anului 2016, vor debuta și activitățile de promovare și diseminare a informației de interes în acest domeniu, prin materiale printate, astfel încât plaja de beneficiari să fie lărgită.

Pentru a continua și dezvolta proiectul autoImun.ro, Asociația Pro S.E.R.V. (www.pro-serv.ro) propune susținere prin resurse umane, materiale și financiare. Suportul poate fi acordat prin voluntariat, virând 2% din impozitul pe venit sau 20% din impozitul pe profit pentru Asociația Pro S.E.R.V., prin donații sau recomandând proiectul. Mai multe date despre modalitățile de susținere a proiectului, pe site-ul www.autoimun.ro, în secțiunea Cum puteți susține.

Pentru alte detalii, vizitați site-ul proiectului (www.autoimun.ro) sau al Asociației Pro S.E.R.V. (www.pro-serv.ro).

Despre Asociația Pro S.E.R.V.

Asociația Pro S.E.R.V. a fost înființată din dorința membrilor fondatori de a veni în întâmpinarea nevoilor sesizate la nivel individual și social, în diverse domenii ale vieții. Activitatea organizației se desfășoară pe trei axe fundamentale – sanitar, educațional și social, dar și în alte direcții ce pot asigura, pentru membrii societății, suportul, refacerea și dezvoltarea în orice sferă a vieții.
Mai multe informații despre asociatie și proiectele acesteia, pot fi obținute vizitând pagina de web a organizației (www.pro-serv.ro) sau contactând reprezentanții asociației, prin intermediul datelor de contact afișate pe site.

Descarcă: Comunicat cu diacritice

Descarcă: Comunicat fara diacritice