Termeni și condiții generale aplicate pentru donații online

Termeni și condiții generale aplicate pentru donații online pe site-ul www.pro-serv.ro

Preambul:
Acest regulament se aplica și vizitatorilor/donatorilor care nu l-au citit. Prin accesul, navigarea și, în general, folosirea site-ului www.pro-serv.ro, numit în continuare și „Site” sau „Site-ul”, sunteți de acord cu Termenii și condițiile generale de folosire a acestuia. În plus, prin folosirea metodei de donații online, sunteți de acord cu termenii și condițiile de mai jos, aplicate exclusiv în cazul donațiilor efectuate online.

1. Cum donez:
a. Asociația Pro S.E.R.V. acceptă donații online. Donațiile prin credit card se fac prin serviciul de procesare plăți online oferit de PlățiOnline sau prin serviciul PayPal.
b. Utilizatorul poate selecta valoarea în RON sau EUR pe care dorește să o doneze.
c. Prețul tranzacției indicat este prețul net care va fi plătit de utilizator, fără nicio taxă suplimentară.
d. Puteți face o donație online urmând pașii de mai jos:
– Selectați serviciul pe care doriți să-l folosiți și apăsați pe linkul „Donate” sau „Donează acum”.
– Introduceți sau alegeți suma donată dorită.
– Introduceți datele dumneavoastră personale.
– Introduceți datele despre credit/debit card;
Dacă tranzacția prin card a fost reușită, următorul ecran vă mulțumește pentru donația efectuată și vă oferă informațiile relevante pentru această operație. Aceste informații le veți primi de asemenea prin e-mail.
e. Plata cu cardul va apărea pe extrasul de cont cu numele ASOCIAȚIA PRO SERV.

2. Politica de securitate
a. Informațiile personale sunt necesare pentru procesarea corectă și eficientă a comenzii plasate de către dumneavoastră. Introducerea datelor personale se face utilizând o conexiune criptată SSL. Informațiile personale nu sunt transferate către alte terțe pârți, nici de către Asociația Pro S.E.R.V., nici de către PlățiOnline. Adresa de e-mail este importantă, deoarece informațiile legate de donație vor fi transmise via e-mail. O adresă de e-mail incorectă încetinește întregul proces de donație. Mai mult de atât, Asociația Pro S.E.R.V. și PlățiOnline nu vor putea să vă contacteze și să vă informeze asupra stării donației dumneavoastră.
b. Cât de sigur este pentru mine să plătesc on-line?
Donațiile de pe acest website sunt tranzacționate prin intermediul serviciilor de plăți on-line oferite de PlățiOnline sau PayPal. Riscurile asociate unei plăți on-line sunt:
• Datele personale introduse de dumneavoastră pentru completarea comenzii să intre în posesia unor terțe părți și să fie abuziv folosite – PlățiOnline și PayPal garantează securitatea sistemelor sale informatice. Citiți Politica de confidențialitate PlățiOnline si Politica de confidențialitate PayPal pentru mai multe informații despre acest subiect.
• Datele dumneavoastră în cazul plăților prin card bancar (număr de card, data expirării etc.) să intre în posesia unor terțe părți și să fie abuziv folosite. În cazul sistemului „3-D Secure” aplicat de către PlățiOnline pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici-un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele PlățiOnline, acestea fiind direct introduce în sistemele Visa sau MasterCard, după caz. În plus, în cazul în care cardul dumneavoastră a fost emis de către o bancă certificată în sistemul „3-D Secure”, autorizarea tranzacției se face doar după autentificarea dumneavoastră în acest sistem – introducerea unui cod/parola secretă știută numai de dumneavoastră , similar codului PIN la tranzacțiile de la ATM. Citiți Verified by Visa si SecureCode pentru detalii complete legate de sistemul „3-D Secure”.
c. Dacă ați ales metoda de plată „Card credit/debit”, este necesar să completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră. Pentru plățile cu carduri de credit/debit, emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa/Visa Electron și Mastercard/Maestro), este folosit sistemul „3-D Secure” elaborat de aceste organizații, care asigură tranzacțiilor on-line același nivel de securitate precum cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant. „3-D Secure” asigură, în primul rând, că nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele PlățiOnline, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard. În plus, „3-D Secure” este un sistem de autentificare a identității posesorilor de carduri în mediu electronic. Procesul de autentificare a posesorului cardului se face pe baza codului de securitate, cunoscut numai de posesor, și se desfășoară numai pe serverele Visa sau MasterCard, după caz. Sistemul „3-D Secure” permite efectuarea de cumpărături sau donații on-line cu orice card emis sub licența Visa sau MasterCard, inclusiv cele de debit și cele electronice Maestro și Visa Electron. Sunt acceptate și cardurile virtuale emise de aceste organizații.

3. Metode de plată
Puteți alege dintre următoarele metode de plată: card de credit/debit prin PlățiOnline sau PayPal, transfer bancar/ordin de plată.
Daca ați selectat card de credit/debit ca metoda de plată, este necesar să completați un formular cu datele despre acesta. Dacă tranzacția prin card a fost reușită, următorul ecran vă mulțumește pentru comandă pe site-ul nostru și vă oferă informațiile relevante pentru comandă. Aceste informații le veți primi de asemenea prin e-mail.
PlățiOnline acceptă următoarele cărți de credit/debit: Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro.
PayPal acceptă următoarele cărți de credit/debit: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, inclusiv cardurile virtuale Visa sau MasterCard, American Express și Discover.
Folosind ca metodă de plată card-ul bancar de credit/debit, comanda dumneavoastră va fi procesată imediat.
Pentru comenzi pentru care ați selectat metoda de plată prin transfer bancar, procesarea comenzii se va face doar după confirmarea creditării contului PlățiOnline sau Asociației Pro S.E.R.V. cu suma transferată, introducându-se astfel un decalaj de 2-4 zile, de la caz la caz.

4. Politica de returnare
Donațiile se pot returna donatorilor, în cazul în care acesta solicită în mod expres, exclusiv pentru donațiile online efectuate prin card bancar. În acest caz, donatorii vor trimite, în termen de maximum 14 zile calendaristice, din momentul în care a fost efectuată donația, o cerere scrisă către Asociația Pro S.E.R.V., în care vor solicita, în mod expres, returnarea sumei donate. Donatorul va atașa, la această cerere dovada donării acestei sume de bani prin intermediul site-ului www.pro-serv.ro.
Cererea de returnare a donațiilor va fi expediată prin poșta electronică, la adresa: contact @ pro-serv.ro sau prin Poșta Română sau altă firmă de curierat, la adresa: Str. Doinei, Nr. 46, Brăila, Jud. Brăila.

5. Confidențialitate
Datele solicitate de către Asociația Pro S.E.R.V., PlățiOnline sau PayPal vor fi folosite doar în contextul facilitării donațiilor către asociație.
Informațiile obținute de la utilizator nu vor fi puse la dispoziția nici unei persoane fizice, juridice, instituții etc. decât în cazul în care sunt solicitate justificat de către autoritățile în drept să verifice tranzacțiile comerciale sau în cazul în care se abuzează ân orice fel de website.
Datele personale ale utilizatorului vor fi folosite de Asociația Pro S.E.R.V., PlățiOnline sau PayPal numai în scopul declarat anterior. Informațiile din formularul de plată vor fi folosite pentru a trimite utilizatorului confirmarea donației.
Datele completate de către utilizatori nu vor fi stocate în servele Asociației Pro S.E.R.V. sau PlățiOnline, acestea fiind colectate de către procesatorii de plăți.

6. Dispute și conflicte
Orice tentativă de acces neautorizat în Site și orice încercare de fraudă va fi raportată autorităților competente.
Eventualele litigii, divergente sau pretenții rezultate din sau în legătură cu donațiile efectuate, vor fi soluționate prin negocieri amiabile. Dacă aceste negocieri nu au succes în termen de 10 zile calendaristice de la data la care apare disputa, aceasta va fi soluționată de instanțele competente.
Termenii și condițiile generale de folosire a Site-ului, precum și Termeni și condițiile generale aplicate pentru donații online, sunt acceptate în deplină cunoștință de către utilizator, actul de donație implicând acceptarea imediată și totală a termenilor amintiți.
Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții, utilizatorul își asumă în totalitate aceste riscuri.

7. Dispoziții finale
a. Modalități de primire a donațiilor:
– Pentru cazurile umanitare semnalate de Asociația Pro S.E.R.V., pe site-ul www.pro-serv.ro, banii vor fi donați direct de către donator în contul bancar al persoanei în cauză. Cazurile vor fi prezentate pe Site, cu datele personale inclusiv cu datele bancare, primind în acest fel donațiile în mod direct și nemijlocit.
– Pentru proiectele inițiate și derulate de Asociația Pro S.E.R.V., donațiile se pot face prin intermediul serviciilor specializate în donații online implementate pe site-ul www.pro-serv.ro sau după cum urmează:
• donații online, direct de pe site-ul www.pro-serv.ro, prin intermediul serviciului specializat PlățiOnline;
• donații online, direct de pe site-ul www.pro-serv.ro, prin intermediul serviciului specializat PayPal, în contul contact @ pro-serv.ro;
• donații direct în conturile Asociației Pro S.E.R.V., deschise la Banca UniCredit Bank, CIF: 31536530: IBAN lei RO43 BACX 0000 0008 7564 9001, IBAN euro RO16 BACX 0000 0008 7564 9002;
– Sumele colectate, prin metodele prezentate mai sus, vor fi afectate doar de comisioanele bancare. Valoarea comisioanelor poate să difere în funcție de banca unde se plătește/încasează donația. Asociația Pro S.E.R.V. nu poate oferi informații legate de comisioanele bancare. Pentru aceste informații, vă rugăm să vă adresați direct instituțiilor bancare.
b. Toți utilizatorii se obligă să respecte legile în vigoare.
c. Termenii și condițiile prezente pot fi oricând modificate fără preaviz.

Ultima actualizare în 06 mai 2020.