Crăciunul vine pentru toți oamenii: și „oamenii străzii” sunt oameni!

București, 17 decembrie 2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Crăciunul vine pentru toți oamenii: și „oamenii străzii” sunt oameni!

Vineri, 20 decembrie 2013, Asociația Pro S.E.R.V. (www.pro-serv.ro) va oferi un concert și daruri persoanelor fără adăpost, asigurând un cadru festiv împodobirii pomului de Crăciun la Complexul de Servicii Sociale din Theodor Pallady, București.

Asociația Pro S.E.R.V. va participa, pe data de 20 decembrie, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială a Primăriei Municipiului București, la momente festive și de dăruire pentru cei mai dezavantajați dintre cei dezavantajați – oamenii fără adăpost. La acest eveniment, alături de angajații centrului și reprezentanții asociației, vor participa și studenți la Universitatea Națională de Muzică din București. Tinerii vor interpreta instrumental piese muzicale adaptate sezonului, la flaut (Anca Cristescu), oboi (Maria Andreea Dragomir) și clarinet (Sebastian Drăgănescu), oferind, în mod voluntar și altruist, timpul, talentele și experiența lor, pentru momente în care oamenii disprețuiți să simtă prețuire.

Dacă doriți să aduceți bucurie și alinare celor care, în mod cotidian, experimentează lipsurile și necazurile, o puteți face susținând inițiativa noastră, cu donații în contul indicat pe site-ul Asociației, efectuate prin transfer bancar sau online, prin Pay Pal/Pay U. Banii donați cu această ocazie vor fi utilizați pentru a achiziționa produse ce vor fi oferite în dar celor fără adăpost și altor persoane cu resurse de trai deficitare. Timpul, resursele umane și cele de stocare fiind limitate nu ne permit colectarea de donații în natură, iar în acest caz particular nici nu este indicat, pentru că avem în vedere cumpărarea și dăruirea unor daruri de același tip și de aceeași valoare pentru fiecare individ, daruri egalitare, astfel încât să nu creem frustrare, nemulțumiri și neînțelegeri persoanelor destinatare.

„Oamenii străzii”, cum ne-am obișnuit să îi numim, sunt persoane fără adăpost, dar nu fără inimă, sunt oameni vii și au nevoie de oameni vii, de oameni cu inimă. Crăciunul vine pentru toți oamenii și este, dincolo de semnificația religioasă, și o sărbătoare a carității, o sărbătoare în care cel ce are oferă și celui care nu are. O sărbătoare în care trebuie să învățam să dăm nu doar celui care ne poate întoarce darurile pe altă cale sau cu privire la care credem că „merită” să primească. Crăciunul este sărbătoarea care ne învață să ne apropiem de acele persoane pe care ne-am obișnuit să le privim și, apoi, să le ocolim, este sărbătoarea în care nu mai trebuie să ne socotim buni, ci să fim buni, inclusiv și mai ales cu acele persoane stigmatizate, socotite frecvent greșite, nevrednice, necurate. De aceea, de Crăciun, Asociația Pro S.E.R.V. invită la a nu mai evalua pe cei năpăstuiți de lângă noi, considerând că își merită soarta și nu merită ajutor, ci, dimpotrivă, la a învăța să evaluăm nevoile lor și modul în care le putem împlini.

Pot contribui financiar atât persoane juridice, cât și persoane fizice. Pentru donațiile făcute de organizații, oferim vizibilitate în funcție de contribuție, pe site-ul asociației și în comunicatul-raport referitor la evenimentul susținut.

Pentru alte proiecte și evenimente, educaționale, sociale și medicale, ne puteți oferi susținere prin promovare, cu resurse umane, materiale și financiare (inclusiv prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit pentru persoane juridice și diverse sponsorizări, precum și prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit pentru persoane fizice) sau pe altă cale.

Despre Asociația Pro S.E.R.V.
Asociația Pro S.E.R.V. a fost înființată din dorința membrilor fondatori de a veni în întâmpinarea nevoilor sesizate la nivel individual și social, în diverse domenii ale vieții. Activitatea organizației se desfășoară pe trei axe fundamentale – sanitar, educațional și social, dar și în alte direcții ce pot asigura, pentru membrii societății, suportul, refacerea și dezvoltarea în orice sferă a vieții.
Mai multe informații despre asociație și proiectele acesteia, pot fi obținute vizitând pagina de web a organizației (www.pro-serv.ro) sau contactând reprezentanții asociației prin intermediul datelor de contact afișate pe site.

Comunicat cu diacritice: COMUNICAT-PRESA-DIACRITICE-17-12-13-doc.zip

Comunicat fără diacritice: Comunicat de presa fara diacritice - 17-12-13 - doc