Ghidul 2% pentru persoane fizice: în beneficiul entităților non-profit / unităților de cult

Brăila, 16 mai 2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Ghidul 2% pentru persoane fizice: în beneficiul entităților non-profit / unităților de cult

Pentru a veni în ajutorul contribuabililor care doresc să participe la dezvoltarea societății civile, prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit, Asociația Pro S.E.R.V. a realizat și publicat pe site-ul organizației – www.pro-serv.roGhidul 2% pentru persoane fizice: în beneficiul entităților non-profit / unităților de cult.

Ghidul oferă persoanelor fizice informații detaliate cu privire la modalitățile corecte de redirecționare, începând cu procesul de selecție a organizației și continuând cu cele de completare, depunere și verificare. Lucrarea nu este un demers analitic integral original, ci unul didactic, care grupează și detaliază informațiile bazate pe cerințele legale în vigoare, referitoare la modul de completare a documentelor de redirecționare – Cererea 230 privind destinația sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pentru anul precedent și Declarația 200 privind veniturile realizate din România în anul anterior. În condițiile în care ONG-urile nu intră întotdeauna în posesia sumelor redirecționate, iar acest eșec se constituie, mai ales pentru organizațiile nonguvernamentale mici, într-un deficit de finanțare ce se reflectă în dinamica activității desfășurate, prin neinițierea, stagnarea sau abandonarea unor proiecte avute în obiectiv, ghidul publicat este unul oportun.

Ghidul poate fi accesat de pe site-ul Asociației Pro S.E.R.V. – www.pro-serv.ro – în format PDF, din secțiunea Media – Comunicate. Deși, scopul acestui ghid este acela de a facilita succesul redirecționării pentru cât mai mulți contribuabili și, astfel, dezvoltarea sectorului nonguvernamental din țara noastră, prin asigurarea suportului informațional necesar, autorii nu își asumă responsabilitatea pentru modalitatea în care cititorii vor completa documentele de redirecționare. Responsabilitatea informării și completării corecte și complete revine în exclusivitate contribuabilului.

Despre Asociația Pro S.E.R.V.

Asociația Pro S.E.R.V. a fost înființată din dorința membrilor fondatori de a veni în întâmpinarea nevoilor sesizate la nivel individual și social, în diverse domenii ale vieții. Activitatea organizației se desfășoară pe trei axe fundamentale – sanitar, educational și social, dar și în alte direcții ce pot asigura, pentru membrii societății, suportul, refacerea și dezvoltarea în orice sferă a vieții.

Mai multe informații despre asociație și proiectele acesteia, pot fi obținute vizitând pagina de web a organizației (www.pro-serv.ro) sau contactând reprezentanții asociației prin intermediul datelor de contact afișate pe site.

Descarcă: Comunicat cu diacritice

Descarcă: Comunicat fara diacritice

Descarcă: Ghidul 2% pentru persoane fizice: in beneficiul entitatilor non-profit / unitatilor de cult