Cugetări motivatoare

cugetari

A lucra sau a da pentru alții poate fi sursa adevăratei bogății și un garant al bucuriilor și împlinirilor certe ale vieții, căci „Este mai ferice să dai decât să primești.” (Sfântul Apostol Pavel). După cum spune și Antoine de Saint-Exupery, „Când te dăruiești, primești mai mult decât dai. Căci nu erai nimic și începi să te împlinești.” Sau, după cum punctează John Maxwell, „Dacă dorești să realizezi puțin, sacrificiul este mic. Dar dacă vrei să realizezi lucruri mari, fii gata să sacrifici multe.”

Noi nu ne așteptăm să faceți sacrificii multe, pentru că, după cum spunea Maica Tereza, mulți dintre noi „Nu putem face lucruri mari, doar lucruri mărunte, cu multă dragoste”. Unii dintre noi, obosiți și lipsiți de afecțiune, poate că fac (sau încearcă să întreprindă) ceva, dar nu o pot face cu dragoste. Acestora le dăruim noi un gând plin de afecțiune și o mulțumire pentru ce au făcut, oricât de mic. Pentru că, și dacă nu sunt făcute cu dragoste, „lucrurile mărunte” devin foarte importante, dacă ele schimbă sau salvează o viață. Și, decât să ai dragoste, dar să nu faci nimic, mai bine să faci plictisit un bine mic, chiar pentru o persoană pe care o consideri nevrednică de iubit sau de prețuit, cum ar fi cazul celor cu boli mai grave și mai rare, afecțiuni care îi pot transforma pe cei suferinzi în persoane mai puțin atrăgătoare. Iar unul dintre lucrurile mici de care menționăm poate fi chiar virarea a 2% din impozitul pe venit sau orice altceva spune rațiunea și îndeamnă inima. Pentru a afla mai multe despre cât de mare poate fi efectul „lucrului mic” pe care vi-l solicităm, dați click aici și citiți, despre proiectele pe care, cu ajutorul oamenilor care vor să schimbe vieți, vrem și credem că putem să le realizăm.

Dacă, atunci când ați început să citiți acest mesaj, viața părea mai goală, sperăm că ea s-a mai încărcat și prin ce ați virat, mai mult, ați schimbat, oferind unor oameni, mai puțin avantajați decât dumneavoastră, șansa de a fi nu doar „o altă problemă” (financiară, socială și/sau medicală), ci persoane cu o viață cât mai apropiată de cea normală.

Recomandările și întrebările ni le puteți trimite la adresa contact @ pro-serv.ro. Noi le așteptăm cu drag!