Punguța cu 2% – Povestea unui moș, a unui cocoș și a unui anonim generos

punguta

Povestea noastră este „traducerea” unei povești clasice, în care apar un moș și un cocoș, o babă avară și lacomă, un boier pântecos și rapace, dar și o punguță „pierdută” de un anonim generos.

Pentru că am remarcat că pe lumea aceasta exista mulți „moși” oropsiți, care au cerut în zadar ouă de la babe fără inimă, ne-am ales rolul de „cucoși” salvatori, care pleacă în lumea largă pentru a găsi și oferi cele necesare „moșilor”. Și, cine știe, poate în călătoria noastră vom găsi punguța cu 2%, cu acea sumă destul de micuță pentru nevoile unui om aflat în impas, dar care, prin „întâmplare”, se poate transforma, dacă nu într-o avere mare, ca în povestea clasică, într-o mare ajutorare pentru cel aflat în strâmtorare. O sumă de care dătătorul nu mai poate dispune, precum și cel care a lăsat punga în drum, omul acela caritabil și bun, căruia nu îi știe nimeni de nume. Și care poate fi pusă la dispoziția unui om la ananghie, completând doar o foaie de hârtie.

Fiecare alege ce poveste vrea să scrie în dreptul său: Povestea babei care nu dă ouă și a boierului hrăpăreț ori Povestea generosului anonim, care oferă banii ce oricum nu îi mai aparțin. Și, cu acești 2%, scrieți și povestea noastră, în care puișorul care suntem acum, unul micuț ca în felicitările de Paște, pe care lumea le împarte, chiar poate deveni un „cucoș frumos”, unul care să aducă rod bogat, pentru orice „moș înfometat”.